Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Tinciuri

Daca ai nevoie de tinciuri pentru nivelarea peretilor, noi iti oferim o gama variata de produse potrivite ce se pot utiliza atat la interior, cat si la exterior. De la tencuirea fatetelor ca strat suport pentru tencuiala decorativa la proiecte mici de zidarie si reparatii. Prin serviciul de livrare specializata, iti putem trimite sacii de tinci oriunde in tara.
16 de produse
16 de produse
Ordonează
Produse pe pagină
În stoc
(0)
 
4327  Lei/Buc.
Stoc epuizat
(0)
 
4060  Lei/Buc.
Stoc epuizat
(0)
 
1804  Lei/Buc.
Stoc epuizat
(0)
 
2910  Lei/Buc.
Stoc epuizat
(0)
 
3151  Lei/Buc.
Indisponibil in zona ta
(0)
Indisponibil in zona ta
(0)
16 de produse
Ordonează
Produse pe pagină

Tinciul este un material ce are ca rol nivelarea peretilor, putand fi utilizat in interior si exterior. Are drept liant cimentul si ca baza nisipul, iar aplicarea tinciului este al doilea pas esential (dupa grunduire) din procesul tencuirii. 

Care sunt tipurile de tinci?

Exista doua tipuri de tinci zidarie: tinci interior si tinci exterior.

  • Tinciul exterior este mai aspru si mai alb decat cel interior. Se aplica peste placa de poliester sau peste tencuiala cu mortar. 

  • Tinciul interior este mai fin decat cel exterior, lasand peretele sa respire si fiind foarte rezistent la aburi. 

Care sunt avantajele tinciului? 

Tinciul are o serie de proprietati utile, precum:

  • Reducerea consumului vopselelor aplicate;

  • Este usor de aplicat si nivelat;

  • Rezistenta la cicluri de inghet-dezghet;

  • Durata extinsa de lucrabilitate;

  • Este foarte permeabil la vapori;

  • Are o aderenta extrem de buna la betoane si tencuieli.

Cum se aplica tinciul?

Inainte de utilizare tinci, trebuie sa te asiguri ca peretele este uscat, sa aplici o amorsa speciala pentru tinci si sa astepti jumatate de ora sa se usuce. 

Preparare tinci var: Adauga 2,5 litri de apa intr-o galeata, peste care toarna treptat 10 kilograme de tinci alb, amestecand constant cu malaxorul pana obtii un amestec omogen.

Aplicare tinci: Asaza galeata pe gletiera si, cu ajutorul mistriei, ia o cantitate mica de tinci umed. Cu miscari usoare, intinde un strat subtire (aproximativ 5-6 mm) de tinci pe perete. Poti opta pentru aplicare tinci peste polistiren sau aplicare tinci direct pe bca. Odata ce ai inteles cum se aplica tinciul si ai respectat cu atentie pasii, este momentul sa te ocupi de driscuire. 

Driscuire tinci: Acest proces consta in nivelarea tinciului cu o drisca pentru tinci. Astfel, suprafata va fi pregatita pentru aplicarea vopselei sau a varului. Driscuirea trebuie facuta cand tinciul nu mai este lipicios, ceea ce inseamna cu aproximativ 5-20 de minute dupa aplicare. Driscuieste cu miscari circulare, pana ce suprafata tinciului arata ca cea a unui smirghel, este nivelata si nu are urme. 

Timp uscare tinci: acesta este intre 24 si 48 de ore, in functie de ventilarea incaperii, de temperatura si de cum trage suportul. Dupa uscare, inlatura nisipul care nu s-a prins cu ajutorul unei maturi.

Vopsire tinci: Inainte de vopsire, aplica amorsa cu un trafalet sau cu o bidinea. Dupa ce amorsa s-a uscat, aplica doua straturi de vopsea, respectand instructiunile de pe ambalaj.

Daca te intrebi cat costa un sac de tinci, trebuie sa stii ca in magazinul nostru online ai un pret avantajos. Indiferent ca esti in cautare de tinci pret, tinci alb pret, tinci exterior pret sau tinci interior pret, noi avem numeroase oferte pentru orice buzunar. In plus, livram oriunde in tara.